Lederutvikling

Gode ledere er det viktigste suksesskriteriet for vekst. Gjennom skreddersydde utviklingsprogram, sørger vi for at du får det beste ut av hver eneste leder og lederspire i din organisasjon. Vi har egne program for toppledere, mellomledere og ledergrupper.

Hos oss får du:

  • Bedriftsinterne utviklingsprogram for toppledere, mellomledere og ledergrupper.
  • Åpne kurs for deg som er prosjekt-, team- eller avdelingsleder – eller helt ny i lederrollen.
  • Kvalitetssikret og praktisk orientert innhold med høye krav til teoretisk kunnskap og faglig forankring.
  • Gode verktøy du kan ta i bruk til konkrete utfordringer og problemstillinger du møter i hverdagen.
  • Rigger for økt lønnsomhet og vekst gjennom utvikling av ferdigheter direkte tilknyttet organisasjonens reelle behov.
  • Lisensierte personlighetstester av høy kvalitet som gir solid innsikt i adferdsmønster og lederstil, og danner et viktig grunnlag for videre utvikling.

TIND

Lederutvikling for toppledere

Ruster deg til å håndtere endringer og utfordringer. Bli en tryggere, tydeligere og mer strategisk leder, og oppnå en organisasjon som er bedre rigget for økt lønnsomhet, vekst og måloppnåelse.

RONDANE

Lederutvikling for ledergrupper

Forbedrer gruppedynamikk, effektivitet, flyt og individuelle ferdigheter i ledergrupper. Økt robusthet for en organisasjon som er bedre rustet for et kontinuerlig endringsklima.

LOFOTEN

Lederutvikling for mellomledere

Gir deg som team- eller prosjektleder trygghet og selvinnsikt i lederrollen. Få et solid fundament for å håndtere problemstillinger og utfordringer, og en skreddersydd plan for videre utvikling.

______________________________________

«Som HR-ressurs er hun seriøs og kunnskapsrik, robust, stødig og tillitsvekkende. Hun har lang erfaring og er veldig god analytisk med en sterk observasjonsevne»

VEIDEKKE, OSLO OG AKERSHUS

______________________________________

______________________________________

«Samarbeidet med Marit Helen har vært nyttig og inspirerende. Stor takhøyde, kunnskap og åpenhet har kjennetegnet arbeidsformen. Spesielt vil jeg understreke at hun lykkes spesielt godt i sin dialog og kommunikasjon med de ansatte»

RINGERIKS-KRAFT

______________________________________

______________________________________

«Vi har foretatt betydelige nedskjæringer i organisasjonen på grunn av sentralisering av funksjoner til vårt hovedkontor i Sverige. I denne prosessen benyttet vi Kåring Ledelse med et meget tilfredsstillende resultat»

BRIO

______________________________________

______________________________________

«Marit-Helen er en faglig sterk og pålitelig person, og hun er en pådriver med ekte og varm personlighet. Dette gir henne en enestående kompetanse på høyt nivå»

ADECCO

______________________________________

previous arrow
next arrow
Slider